KIVIRCIK ALİ KİMDİR?

Kıvırcık Ali 11.10.1968 yılında Tokat’ın Turhal ilçesinin Erenli Köyü’nde, dokuz kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi.

Sanatçı büyüyüp okul çağlarına geldiği zaman türküler söylemeye başlar. Bağlamaya ve halk müziğine olan ilgisi, köye gelen ozanları ve dedeleri kapı aralarından dinleyerek
başlamıştır.

İlk okuldan sonra maddi imkansızlıklar ve yetersiz koşullardan dolayı okul hayatına son vermek zorunda kalan Kıvırcık Ali 1983’te beni İstanbul’a geldi. Gazino ve düğün salonlarında çalışmaya başladıktan sonra saçlarının uzun ve kıvırcık olmasından dolayı Kıvırcık Ali olarak anılmaya başlar ve 1988 de Şadıman Hanımla evlenir.

1995’de İbrahim AKKAYA ve Mustafa YILMAZ ile birlikte Grup Turnalar’ı kurarlar. 1996’da ilk albümleri olan "Türkülerden Türkülere Yol Eyledik" adlı albümle profesyonelliğe adım atar.

1998’de ikinci albümleri olan “Türküler Kimliğimiz” i çıkartırlar.

1999 yılında ilk solo albümü olan “Gül Tükendi Ben Tükendim” piyasaya çıkar.

Kıvırcık Ali’ye Allahtan Rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başşağlığı dileriz..

Kıvırcık Ali Bu Kez Sevenlerini Gerçekten Ağlattı

'Kıvırcık Ali' olarak tanınan sanatçı Ali Özütemiz, Çatalca'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi. Ailesi ve sevenleri yasa boğuldu...

Kıvırcık Ali’ hayatını kaybetti! Alınan bilgiye göre, Ali Özütemiz (42), bu sabah 05.30 sıralarında geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

KIVIRCIK ALİ’NİN SEVENLERİ YASA BOĞULDU

Beşiktaş’ta bulunan müzik stüdyosunda yeni çıkaracağı kasetin çalışmalarını yaptıktan sonra Büyükçekmece Güzelce’de bulunan evine giderken kendi kullandığı otomobilin takla atması sonucu hayatını kaybeden Özütemiz’in cenazesi Büyükçekmece Devlet Hastenesi morguna kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Çatalca’da devrilen aracında hayatını kaybeden Ali Özütemiz (42) için yarın saat 13.00’te Avcılar Er Mahmut Dede Cemevi’nde tören yapılacak. Cenazesi törenin ardından toprağa verilecek.

SEVENLERİ HASTANEYE AKIN ETTİ

Ali Özütemiz’in cenazesi Büyükçekmece Devlet Hastanesi morguna getirildi. Acı haberi alan Ali Özütemiz’in yakınları ve sevenleri hastaneye akın etti. Menajeri Uğur Özayvaz kazanın Çatalca Tepekent’teki evinden çıktıktan sonra meydana geldiğini belirterek "Tepekent’i geçtikten sonra virajlı bir bölgede aracı ile takla attı. TRT 1’de bugün canlı yayına katılacaktı. Kazanın oluş nedeni hakkında tam bir bilgiye henüz ulaşamadık. Oğlu şu an Ankara’da asker" dedi.

’ALBÜM ÇALIŞMASINI YAPIYORDUK!’

İBER müzik şirketinin sahibi İbrahim Yılmaz, Çatalca’daki trafik kazasında hayatını kaybeden ve "Kıvırcık Ali" olarak tanınan sanatçı Ali Özütemiz için albüm çalışması yaptıklarını belirterek, "Repertuvarını seçmiştik" dedi.

Çatalca’da devrilen 34 EJ 6117 plakalı cipinde hayatını kaybeden Ali Özütemiz’in (43) cenazesi, Büyükçekmece Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Hastaneye gelen İBER müzik şirketinin sahibi İbrahim Yılmaz, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Kıvırcık Ali"nin Çatalca gişelerinin Tepecik yolu mevkisinde kaza geçirdiğini belirtti.

Albüm çalışmalarını sürdüren sanatçının evinden Ankara’ya gitmek için ayrıldığını aktaran Yılmaz, "TRT’ye gidiyordu. Albüm çalışmasını yapıyorduk.

’Perişan Halim" adlı bir parçasını onaylamıştık, en son orada görüştük. Repertuvarını seçmiştik. Çok üzgünüz" diye konuştu.

Sanatçı Tolga Sağ ise kazanın çok tehlikeli bir yolda yaşandığını, tehlikenin hala devam ettiğini belirterek, "Ali çok büyük bir sanatçıydı. Türk Halk Müziğini insanlara sevdirmeyi başardı. Çok çalıştı ve başardı. Ben en son yılbaşında telefonla görüştüm. Mekanı cennet olsun. İyi insandı" dedi.

Ferhat Tunç da Özütemiz’in, alçak gönüllü ve kendi alanında çok başarılı biri olduğunu söyledi.

Herkesin yardımına koşan sanatçının, gençlere destek olduğunu dile getiren Tunç, "Sözün bittiği yerdeyiz. Çok acı bir olay. Böyle bir ölümü hak etmiyor. Çok üzgünüm" ifadesini kullandı.

Kazanın duyulmasının ardından, Ceylan ve Pınar Sağ’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı hastaneye geldi.



1 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *